Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Δαύλεια

Την μνήμη των Αγίων ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, τίμησε με την δέουσα ιεροπρέπεια ο ομώνυμος Ιερός Ναός στη Δαύλειας.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδειάς κ. Γεωργίου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Νικόλαου, π. Θεοφάνη, π. Δημήτριου, του διακόνου π. Σεραφείμ και του εφημέριου του Ιερού Ναού π. Ιωάννη.



Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η Ακολουθία και ακολούθως η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων στους δρόμους της μικρής μας κωμόπολης.

Στον Θείο Λόγο που κήρυξε ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους που αφιλοκερδώς παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε όλους, οι οποίοι παράλληλα με την μόρφωση τους είχαν δείξει ιδιαίτερη φροντίδα και στην καλλιέργεια της αρετής τους.



Ήταν μορφωμένοι αλλά και ενάρετοι, κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας, παρά το γεγονός ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την καλλιέργεια της μορφώσεως, δεν συνοδεύεται η καλλιέργεια αυτή από την αρετή και την αγιότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε "Φανταστείτε έναν άνθρωπο με υπερτροφικό μυαλό, αλλά ατροφική καρδιά.".

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη μίμησης των πράξεων των Αγίων. Θα πρέπει, τόνισε, να ενστερνιστούμε τις αρετές της Αγάπης, της Πίστης και της Ελπίδας, να δίνουμε την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν ανάγκη και έτσι θα μιμηθούμε τους θαυματουργούς Αγίους Αναργύρους που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη στις καθημερινές δυσκολίες τις οποίες περνούμε.



Η Ιερά Πανήγυρη κορυφώθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 με την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντων του οικείου πρεσβυτέρου π. Ιωάννη και των πρεσβυτέρων Μιχαήλ, Δημητρίου και Γεωργίου, ο οποίος και κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο.

Τέλος αξίζει να συγχαρούμε θερμά για την υποδειγματική επιμέλειά τους τον εφημέριο του Ναού, πατέρα Ιωάννη Αργυράκο, τους καλλίφωνους ιεροψάλτες και το δραστήριο εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Πηγή : Romfea.gr