Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η Χορωδία μας στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

H XΟΡΩΔΙΑ ΔΑΥΛΕΙΑΣ στην Υπάτη στη γιορτή του φεγγαριού, που οργανώθηκε από την 24η εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υπάτης «Αινιάνες», θα μας επιτραπεί να πούμε : ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ !!



Ο Μαέστρος μας Δημήτρης Καρούζος μπορεί να νοιώθει απόλυτα ικανοποιημένος, μετά από μια κοπιαστική γιαυτόν βραδυά, εφόσον το πρόγραμμα της Χορωδίας ήταν συναυλιακό : με διάρκεια που ξεπέρασε την 1 ώρα και 30 λεπτά! Η Χορωδία ερμήνευσε 14 πανέμορφα τραγούδια του Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Κουγιουμτζή, Λιβανελί, Λοϊζου, Τσιτσάνη και Παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της πατρίδας μας !

Οι χορωδοί «τά 'δωσαν» όλα, τραγουδώντας με τη ψυχή τους μπροστά σε ένα υψηλού επιπέδου ενθουσιώδες κοινό, στον αύλιο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας στην μαρτυρική πόλη της Υπάτης.

Tη Χορωδία συνόδεψαν σπουδαίοι μουσικοί : Δημήτρης Κατρακούλης στα πλήκτρα, ο Ανδρέας Αντωνέλλης στη Κιθάρα-μπουζούκι και στη φυσαρμόνικα ο Γιάννης Παπαχαράλαμπος!

Σολίστ : Πηνιώ Ανάγνου, Μαρία Αγγελή, Θόδωρος Βέλλιος, Λουκάς Κοπανιάς και η μικρή Ελένη Στουρνάρα!

Ο μαέστρος και η Χορωδία Δαύλειας μετά το πέρας της πανέμορφης βραδιάς αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση, πρόταση της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου « Αινιάνες» ,να λάβει μέρος η χορωδία στις εκδηλώσεις πολιτισμού «Υπάτη 2015».

Η οργάνωση ήταν άψογη όπως επίσης και η φιλοξενία. Θερμά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια της 24ης Εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων κ. Παπακωνσταντίνου, στην Αρχαιολόγο κ. Τσιώκα , στον κ. Βασιλείου και κ. Λαινά και στους υπαλλήλους του Βυζαντινού Μουσείου Υπάτης.

Πήγαμε πολύ καλά, ... μέχρι την καλύτερη επόμενη εκδήλωση!